Handige grafische tips op ons Blog

Blog over visitekaartjes en aanleverspecificaties

Visitekaartjes zijn bij een offline ontmoeting nog steeds heel belangrijk. Op je visitekaartje staan immers alle gegevens die je mogelijke nieuwe klant nodig heeft om contact met je op te nemen.
Als klanten zelf het ontwerp verzorgen komt bij ons vaak de vraag binnen: "Hoe moet ik het aanleveren?"

  • Vanzelfsprekend is een pdf-bestand het beste. De kans op fouten is bij een pdf-bestand nagenoeg uitgesloten, dit in tegenstelling tot eps- en Ai-bestanden. Hier vergeet men vaak de lettertypes in te sluiten of deze naar contouren om te zetten.
  • Omdat we meerdere visitekaartjes op een drukvel plaatsen, en we die later schoonsnijden, dient het aangeleverde bestand dan ook een zogenaamde afloop te hebben. Deze afloop is 3 mm. De afloop zorgt ervoor dat we genoeg "vlees" hebben om in te snijden en het visitekaartjes uiteindelijk rondom volgedrukt is.
  • Ook dient rekening gehouden te worden met de plaatsing van logo en tekst. Vaak worden deze op het randje van het visitekaartje geplaats waardoor de kans groot is dat het mes er net insnijdt.

aanleverspecificaties visitekaartjes

Het visitekaartjes met rondom een afloop van 3 milimeter wordt dus digitaal aangeleverd met de afmeting 91 x 61 mm. Er vanuitgaand dat we de gebruikelijke visitekaartjes-afmeting overhouden van 85 x 55mm.

De ruimte die we binnenin de 85 x 55mm kunnen gebruiken voor logo is tekst is bij benadering rond om 4mm kleiner. Het te gebruiken vlak is dan 77 x 47mm.

Houd je met bovenstaande gegevens rekening, dan heb jij binnenkort je eigen professionele visitekaartjes!

Geschreven door Ron van der Zee - 24 april 2016